Korvan takana patti

  • oireet
  • tutkimukset
  • yleista
Olen 30 vuotias raskaana oleva nainen, jolta on muutama vuosi sitten poistettu kasvain kilpirauhasesta.

Löysin pari viikkoa sitten vasemman korvan takaa pienen, 5mm, kokoisen kovan pitkulaisen herneen. Patti on kovahko eikä liiku. Näytin pattia lääkärille, joka totesi sen olevan tasainen ja kimmoinen. Hän otti varmuudeksi tulehdusarvot jotka olivat normaalit. Lääkäri sanoi patin olevan normaali imusolmuke, joka ei ole vaarallinen.
Patti ei kuitenkaan ole parissa viikossa muuttunut miksikään. Ja se on alkanut huolestuttamaan minua. Patti on pieni ja se on kai hyvä asia noin 4-6mm, mutta se on liikkumaton ja siksi se huolestuttaa minua. Pitäisikö minun tutkituttaa patti uudelleen eri lääkärillä vai voinko luottaa lääkäriini tässä asiassa ja ottaa yhteyttä vasta jos patti suurenee? Voiko normaali imusolmuke olla liikkumaton? vaikuttaako paikka korvan takana siihen?
Jos tuo kilpirauhasen kasvain oli selvä syöpä, ottaisin tilanteessasi yhteyttä johonkin asian tarkemmaksi selvittelyksi. Oletko syövän takia ollut jossain hoidossa tai seurannassa?

Jos kilpirauhasen kasvain oli hyvänlaatuinen, ollaan sitten jo vähän "liukuvalla" pinnalla. Toki muutos on vielä pieni, mutta minuakin huolestuttaa tuo liikkumattomuus. Normaalit imusolmukkeet kyllä muljuvat aina, myös korvan takana. Ehkäpä jos muutos ei muutamassa viikossa lähde pois, suosittelisin pyytämään ultraääntä, koska sillä muutoksen luonteen saa helposti selville.